Cueva del Viento

Lavatunnel Cueva del Viento

De Cueva del Viento, bij Icod de los Vinos in het binnenland van Tenerife moet je gezien hebben. Cueva del Viento betekent Grot van de wind en is een van de langste vulkanische tunnels ter wereld. De lavastromen van de oude vulkaan Pico Viejo vormden deze tubo volcánico. In het bezoekerscentrum kom je veel te weten over de bijzondere gangenstelsels en grotten.

Grootste Grottencomplex van Europa
Cueva del Viento maakt deel uit van grottencomplex Viento-Sobradoang: het grootste van Europa. Het gangenstelsel heeft een totale lengte van ruim 17 kilometer met drie verschillende niveauhoogtes. Niet alle gangen zijn toegankelijk, de lava tunnel van De Cueva del Viento in ieder geval wel.

Met gids de grot in
Ga met een gids mee op pad in de Cueva del Viento. Je helm beschermt je en de helmlamp schijnt je bij. Bekijk het ontstane leven in de grot van de wind van dichtbij. Verwonder je over hoe plant en dier zich hebben aangepast aan het leven in de duisternis en koele temperaturen. Levende natuur in de versteende holle binnenwereld van de grot.

Geologie en fossielen
Ontdek en leer in de Cueva del Viento en het bezoekerscentrum heel veel over de ontwikkeling van onze planeet ‘Aarde’. Welke processen spelen zich af in de aardkern? Leer meer over aardverschuivingen en waarom een vulkaan uitbarst. En over hoe de levende natuur, het dier en de mens zich ontwikkelden en aanpasten aan veranderingen van de aarde en welke invloeden belangrijk zijn. De gevonden fossielen vertellen ons een deel van de miljoenen jaren oude wereldgeschiedenis.

Cueva del Viento grond
Cueva del Viento lavatunnel

Tenerife top 3


Last minute deals & vakantie tips voor Tenerife

grot

Bezoek de grotten op Tenerife

Tenerife dankt zijn bestaan aan de uitbarstingen van vulkanen. Dit zie je duidelijk terug in het rotsachtige landschap van het eiland, de zwarte stranden en de ...

bergen tenerife

De leukste activiteiten tijdens een vakantie in Tenerife

Bij Tenerife denk je gelijk aan het heerlijke klimaat waar het zomer en winter warm genoeg is voor een bezoek aan het strand. Gelukkig heeft Tenerife veel meer ...