Last minute Puerto de la Cruz

vergelijk aanbieders Wij vergelijken tot wel 6 aanbieders
prijs al vanaf 299,-

De resten van een authentiek vissersdorpje

In het noorden van Tenerife ligt de grote badplaats Puerto de la Cruz. Deze plaats is van een klein vissersdorp uitgegroeid tot de toeristische badplaats die het nu is. Bezienswaardigheden in deze streek zijn de San Telmo een 16e -eeuwse kapel en de Iglesia de San Francisco, een kerkje zoals je die veel op de Canarische eilanden tegenkomt. In het westen heb je vanaf het kleine fort Castillo de San Felipe een mooi uitzicht over het strand van Playa Jardin. langs het water bevinden zich een heleboel straten en boulevards met talloze winkel en terrasjes. Op straat kom je muzikanten en kunstenaars tegen het straatbeeld mede bepalen.

Vergelijk alle deals voor een vakantie in Puerto de la Cruz


informatie

Een meer aan het strand

De kust van Puerto de la Cruz kenmerkt zich door de lange stroken lavastrand. Dit zijn zwarte stranden met grove kiezels en keien. De bekendste stranden langs deze kust zijn het grote Playa de Jardin en het kleinere Playa Martiánez. Zwemmen aan deze kust is vanwege de stroming niet altijd veilig. Wie veilig het water in wil kan voor een klein bedrag zwemmen in het kunstmatige meer Lago Martiánez of eventueel bij het hotel zelf. Voor zonnebaden zijn deze stranden overigens wel ideaal.

informatie

Authentiek vissersdorpje

Voor wie op zoek is naar een last minute vakantie met een combinatie van cultuur en zon is in Puerto de la Cruz aan het goede adres. Tussen de vier- en zeshonderd euro heb je al een reis naar deze historische badplaats in het noorden van Tenerife. Puerto de la Cruz is van een klein vissersdorp uitgegroeid tot de toeristische badplaats die het nu is. Bezienswaardigheden in deze regio zijn de San Telmo een 16e -eeuwse kapel en de Iglesia de San Francisco, een kerkje in de bouwstijl zoals je die veel op de Canarische eilanden tegenkomt.

Last minute deals & vakantie tips voor Tenerife

grot

Bezoek de grotten op Tenerife

Tenerife dankt zijn bestaan aan de uitbarstingen van vulkanen. Dit zie je duidelijk terug in het rotsachtige landschap van het eiland, de zwarte stranden en de ...

bergen tenerife

De leukste activiteiten tijdens een vakantie in Tenerife

Bij Tenerife denk je gelijk aan het heerlijke klimaat waar het zomer en winter warm genoeg is voor een bezoek aan het strand. Gelukkig heeft Tenerife veel meer ...