De leukste activiteiten tijdens een vakantie in Tenerife

spanje

Tenerife heeft zon en zoveel méér

Bij Tenerife denk je gelijk aan het heerlijke klimaat waar het zomer en winter warm genoeg is voor een bezoek aan het strand. Gelukkig heeft Tenerife veel meer te bieden dan dat. Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en is zeer geschikt voor een autovakantie. Op deze manier kun je snel de verschillende stranden en badplaatsen bezoeken en deelnemen aan diverse activiteiten. Durf de auto ook te laten staan en zoek de natuur én cultuur op zoals de kliffen van Los Gigantes en authentieke plaatse La Orotava met 17e en 18e -eeuwse huizen.

Zonsondergang op het hoogste punt
Wie aankomt op Tenerife kan niet om de Pico del Teide heen. De besneeuwde top van deze grote vulkaan is vanaf veel plekken op het eiland te zien. Het is een vulkanisch eiland dat zich kenmerkt door de zwarte lavastranden waar menig toerist ligt te zonnebaden. De vulkaan Teide is op twee manieren te beklimmen, de eerste is via een kabelbaan die je op 3500 meter hoogte brengt. De twee manier is veel spannender, namelijk zelf hiken. Vanaf het eindstation van de kabelbaan begint een tocht van ongeveer één uur naar de hoogste top. Vanaf hier heb je een uniek uitzicht in de krater van de vulkaan, maar ook een prachtig uitzicht over Tenerife zelf. Wie geen genoeg kan krijgen van dit bijzondere uitzicht wordt aangeraden om vanaf dit punt de zonsondergang te bekijken. Een andere mooie hiketrail is die naar de kloof van 650 meter van Masca.

Dieren spotten
Tenerife kent ook verschillende themaparken. Het dierenpark Loro Parque, met Europa’s grootste dolfinarium, is zeker een bezoek waard. Hier vindt je in een prachtige tropische omgeving verschillende vogels en zoogdieren. Een bezoek aan het Siam waterpark is met name leuk als er kinderen mee op reis gaan. Als je toch graag aan het strand vertoeft, kan deelnemen aan één van de vele watersportactiviteiten. Een boottocht op open zee om walvissen en dolfijnen te spotten is ook een aanrader.

Tenerife top 3


Last minute deals & vakantie tips voor Tenerife

grot

Bezoek de grotten op Tenerife

Tenerife dankt zijn bestaan aan de uitbarstingen van vulkanen. Dit zie je duidelijk terug in het rotsachtige landschap van het eiland, de zwarte stranden en de ...

bergen tenerife

De leukste activiteiten tijdens een vakantie in Tenerife

Bij Tenerife denk je gelijk aan het heerlijke klimaat waar het zomer en winter warm genoeg is voor een bezoek aan het strand. Gelukkig heeft Tenerife veel meer ...