Nationaal Park El Teide

Vulkanisch maanlandschap in Nationaal Park El Teide

Laat de grote variatie aan vulkanische landschappen van het Nationaal Park El Teide en eigenlijk heel Tenerife op je inwerken voor een onvergetelijke indruk van Tenerife. Vulkaanuitbarstingen, bosbranden, weer en wind hebben hun sporen achtergelaten dit deel van het landschap van Tenerife.

Buitenaards mooi vulkaanlandschap
Bewonder en verwonder je over de variatie aan landschappen in dit Nationale Park El Teide. Je waant je ten oosten van het hoogste punt van de vulkaan El Teide, de Pico del Teide, op een andere planeet. Het door zwavel groenig verkleurde landschap doet bovennatuurlijk en buitenaards aan. In het westen laat je je voetafdruk achter op gitzwart vulkaangesteente en grijszwarte lavabedden. En in dezelfde windrichting, net onder de Pico del Teide, biedt de ‘mirador’ een geweldig vergezicht over grillige vulkanische rotspartijen.

Per auto of te voet
Langs de wegen door het park zijn verschillende parkeerplaatsen. Stop hier voor het mooiste uitzicht langs de weg of voor de start van een actieve wandeling. Een populaire parkeerplek ligt bij Roques de Garcia, ook wel Los Roques genoemd. Hier torenen de rotsen hoog boven het groen en grijs in het ruige vulkanische landschap en lopen tussen de rotsen door avontuurlijke wandelpaden en smalle trappetjes.

Goed voorbereid op wandeltocht
Ver weg van wegen, parkeerplaatsen en uitzichtpunten tref je de mooiste ongeschonden plekken aan. In alle rust wandelend, ervaar je pas echt het bijzondere vulkanische landschap. Ga je een wandeltocht maken? Zorg dat je goed voorbereid op weg gaat. Neem voldoende water en eten mee. De weersomstandigheden zijn hier heel anders dan aan zee. De felle zon, harde stoffige wind en de veel lagere temperaturen zorgen voor de nodige uitdaging. Een goede wandelkaart, kompas en mobiele digitale oriëntatiemogelijkheden zijn een must. Zorg dus dat je goed uitgerust op pad gaat.

Nationaal Park El Teide wegen
Nationaal Park El Teide rotsen

Tenerife top 3


Last minute deals & vakantie tips voor Tenerife

grot

Bezoek de grotten op Tenerife

Tenerife dankt zijn bestaan aan de uitbarstingen van vulkanen. Dit zie je duidelijk terug in het rotsachtige landschap van het eiland, de zwarte stranden en de ...

bergen tenerife

De leukste activiteiten tijdens een vakantie in Tenerife

Bij Tenerife denk je gelijk aan het heerlijke klimaat waar het zomer en winter warm genoeg is voor een bezoek aan het strand. Gelukkig heeft Tenerife veel meer ...