Piramides van Güímar

De Spaanse Piramides van Güímar

De piramides van Egypte zijn een wereldwonder. Maar de piramides van Güímar mogen ook een wonder heten. Bij het gelijknamige dorpje Güímar, aan de oostkust van Tenerife, in het etnografisch park vind je de zes Piramides van Güímar. Ook wel de Patque Etnográfico Pirámides de Güíma genoemd.

Het raadsel van het lavagesteente
Het is nog steeds een raadsel door wie en wanneer de piramides gebouwd zijn. De terrasvormige piramides van Güímar zijn opgebouwd uit stenen van lava, gestapeld liggend in rechthoeken. Een ander mysterie is de herkomst van de stenen. Het lavagesteente komt niet van dit deel van Tenerife. Waar vandaan dan wel en hoe zijn de stenen hier gekomen?

Museum Patque Etnográfico Pirámides de Güíma
De 6 piramides zijn zo ten opzichte van elkaar geplaatst, dat archeologen en historici een astrologische motief vermoeden bij de bouw. Astrologie legt verbanden tussen het menselijk lot, gebeurtenissen op aarde en de stand van hemellichamen. In de tentoonstellingen van Museum Patque Etnográfico Pirámides de Güíma ligt de nadruk vooral op de overeenkomsten tussen verschillende beschavingen wereldwijd.

Tor Heyerdahl
De kennis door onderzoek, expedities en studie van de vermaarde Noorse antropoloog Thor Heyerdahl was hierbij onmisbaar. In het museum kan je een replica zien van de rieten boot waarmee Dr. Heyerdahl in 1970 de Atlantische Oceaan overstak in 57 dagen. Hij deed dit om zijn theorie te bewijzen dat, voordat Columbus Amerika ontdekte, mensen uit de Oude Wereld de Nieuwe Wereld al lang aan het ontdekken waren.

Piramides van Güímar natuur
Piramides van Güímar

Tenerife top 3


Last minute deals & vakantie tips voor Tenerife

grot

Bezoek de grotten op Tenerife

Tenerife dankt zijn bestaan aan de uitbarstingen van vulkanen. Dit zie je duidelijk terug in het rotsachtige landschap van het eiland, de zwarte stranden en de ...

bergen tenerife

De leukste activiteiten tijdens een vakantie in Tenerife

Bij Tenerife denk je gelijk aan het heerlijke klimaat waar het zomer en winter warm genoeg is voor een bezoek aan het strand. Gelukkig heeft Tenerife veel meer ...