Vulkaan El Teide

Vulkaan en hoogste Spaanse berg El Teide

De vulkaan El Teide in Nationaal Park El Teide is de trots van Tenerife. Waar je ook bent op het eiland, de berg en vulkaan El Teide is meestal prominent aanwezig. In de winter met besneeuwde top. In de zomer met grijsgroene flanken. De top van de vulkaan, Pico del Teide, reikt tot 3718 meter boven zeeniveau en is daarmee het hoogste punt van heel Spanje en zélfs de grootste vulkaan van Europa.

Te voet of per kabelbaan in Nationaal Park El Teide
Bekijk de dominant aanwezige vulkaanberg El Teide eens van dichtbij in Nationaal Park El Teide tijdens een wandeltocht tussen de lavabedden of van hoog boven vanuit de kabelbaan. Met de kabelbaan de Teleférico bereik je het platform La Rambleta op een hoogte van 3555 meter. De hard waaiende wind houdt de kabelbaan regelmatig aan de grond. Informeer dus even van te voren.

Vergunning voor de Pico El Teide
Wil je bij de krater op 3718 meter hoogte komen? Dit is alleen mogelijk met een speciale vergunning. Die heb je ook nodig als je helemaal naar boven wilt wandelen. Ga dan in ieder geval vroeg op pad. Onderweg overnachten in je eigen slaapzak kan in de Refugio de Altavista Wel even van te voren reserveren.

Slapende vulkaan en trots van Tenerife
De vulkaan El Teide staat afgebeeld op veel souvenirs en is inmiddels hét symbool voor de Canarische eilanden en de trots van Tenerife.
De El Teide was voor het laatst actief in 1909. Officieel is de El Teide nu een slapende vulkaan. Toch staat de berg op de lijst van de 16 gevaarlijkste vulkanen ter wereld. Toekomstige uitbarstingen zijn, volgens experts, zeer goed mogelijk. De vulkanische activiteiten worden goed geregistreerd en geïnterpreteerd.

Vulkaan El Teide berg
Vulkaan El Teide natuur

Tenerife top 3


Last minute deals & vakantie tips voor Tenerife

grot

Bezoek de grotten op Tenerife

Tenerife dankt zijn bestaan aan de uitbarstingen van vulkanen. Dit zie je duidelijk terug in het rotsachtige landschap van het eiland, de zwarte stranden en de ...

bergen tenerife

De leukste activiteiten tijdens een vakantie in Tenerife

Bij Tenerife denk je gelijk aan het heerlijke klimaat waar het zomer en winter warm genoeg is voor een bezoek aan het strand. Gelukkig heeft Tenerife veel meer ...