Playa de la Tejita

Prachtig strand & ideaal voor watersporters

Ben je die sportieve surfer op zoek naar uitdagende hoge golven? Of ben je die relaxte zwemmer met voorkeur voor rustig stromend en golvend zeewater? Kom dan naar Playa de la Tejita bij El Médano en vissersdorpje Los Abrigos. Dit deel van de kuststrook aan de zuidoostkust van Tenerife heeft beide watersporters een hoop te bieden. Waan jij je al op Playa de Tejita? Bekijk hier verschillende last minutes naar Tenerife.

Langste natuurstrand van Tenerife
Playa de la Tejita is het langste natuurlijke strand van Tenerife. Het 3 kilometer lange kustdeel ligt vlakbij het Reserva Natural Especial Montaña Roja. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de oude roodgekleurde krater van de vulkaan Montaña Roja.

Rust en vrijheid in westelijk deel
Kies je voor het westelijke deel van Playa de la Tejita, dan neem je je duik in helder kalm zeewater, tussen bedwingbare golven. Het strandleven op dit deel is rustiek, ver weg van massatoerisme. De relatieve rust biedt ook gelegenheid voor naaktrecreatie.

Surfen in oostelijk deel
Aan de oostzijde van Playa de la Tejita zorgt de noordoostenwind met een kracht van minstens 5 Beaufort voor een woeste zee met hoge, traag en zwaar omvallende golven. Ruim 200 dagen per jaar kan de thrill seeking watersporter het surfboard volop inzetten op de golven van de wilde oceaan. Een Spaanse stukje paradijs op aarde voor surfers en windsurfers.

Kamperen en parkeren dichtbij zandstrand
Bij Playa de la Tejita kan je je huurauto makkelijk kwijt op de ruime parkeerplaats. Op de camping nabij het strand kan gekampeerd worden in caravan, tent of blokhut. Voor een snelle lunch, gekoelde frisdrank of een romig ijsje ben je van harte welkom in de cafetaria op het kampeerterrein.

Playa de la Tejita strand
Playa de la Tejita parasol

Tenerife top 3


Last minute deals & vakantie tips voor Tenerife

grot

Bezoek de grotten op Tenerife

Tenerife dankt zijn bestaan aan de uitbarstingen van vulkanen. Dit zie je duidelijk terug in het rotsachtige landschap van het eiland, de zwarte stranden en de ...

bergen tenerife

De leukste activiteiten tijdens een vakantie in Tenerife

Bij Tenerife denk je gelijk aan het heerlijke klimaat waar het zomer en winter warm genoeg is voor een bezoek aan het strand. Gelukkig heeft Tenerife veel meer ...